De top 5 beste bieren uit belgië

02 Jun 2023

De top 5 beste bieren uit belgië

Het land België heeft een lange geschiedenis van het brouwen van verschillende soorten bier. Het is een van de meest beroemde bierlanden ter wereld, met een rijke traditie en tal van unieke smaken. Er zijn veel verschillende Belgische bieren te proeven, maar hier zijn de top 5 bieren die je moet proberen als je in België bent.

Kasteelbier van brouwerij van honsebrouck

Kasteelbier van Brouwerij Van Honsebrouck is één van de meest populaire Belgische bieren. Het heeft een donker kastanjebruine kleur, een zoete smaak met tonen van fruit en karamel en een relatief laag alcoholgehalte van 8%. Kasteelbier is heerlijk als aperitief en geserveerd met kaas of andere snacks.

Duvel

Duvel is een van de meest populaire Belgische bieren, en het is ook een van de meest herkenbare. Het heeft een gouden kleur, een kruidige en licht zoete smaak, en een alcoholpercentage van 8,5%. Duvel is een perfecte keuze voor een aperitief, en het wordt ook vaak geserveerd met kaas of vleeswaren.

Westmalle tripel

Westmalle Tripel is een van de meesticonische Belgische bieren. Het heeft een licht gouden kleur, een subtiele moutige smaak met tonen van fruit en kruiden, en een alcoholpercentage van 9,5%. Westmalle Tripel is een perfecte keuze voor bij een maaltijd, en het is ook geschikt als aperitief.

Chimay

Chimay is een klassiek Belgisch bier, dat wordt gebrouwen door Abbaye de Scourmont. Het heeft een donkerbruine kleur, een zoete smaak met tonen van karamel, koffie, chocolade en fruit, en een alcoholpercentage van 9%. Chimay is een goede keuze om bij maaltijden te drinken, of als aperitief.

Delirium tremens

Delirium Tremens is een populaire Belgische bier, gebrouwen door Brouwerij Huyghe. Het heeft een donkergele kleur, een zoete smaak met tonen van fruit en kruiden, en een hoog alcoholpercentage van 8,5%. Delirium Tremens is een goede keuze als aperitief, en het is ook geschikt voor bij maaltijden.

Conclusie

België staat bekend om de kwaliteit van zijn bieren, en er zijn veel verschillende bieren te vinden in het land. Deze top 5 bieren zijn alleen maar een kleine selectie, maar ze geven je een goed beeld van de verschillende smaken en alcoholpercentages die je kunt verwachten. Probeer ze allemaal als je de kans krijgt, en je zult niet teleurgesteld zijn!